Hos Pernille og Thomas

Velkommen til vores blog. I året 2006/2007 skal vi bo og arbejde i Arequipa, som er en by i det sydlige Peru. Her kan du læse om, hvad vi går og laver, og se billeder fra vores hverdag. Vores postadresse er: Mision Luterana de Noruega, Apartado 1387, Arequipa, Peru, South America. Du kan også skrive en mail til os på panelle@gmail.com eller altomingenting@gmail.com

søndag, april 08, 2007

Nazca

Fra tirsdag d. 3 april til torsdag d. 5 april var vi på påskeferietur til Nazca. Nazca er en by med 30.000 indbyggere. Dette er en lille hyggelig by, hvor man hilser på hinanden. Lidt udenfor byen findes grunden til at vi og mange tusind andre turister besøger byen. I ørkenens sand er der nogle enorme aftegninger, kunstneriske billeder af forskellige figurer – dyr og planter. Siden 1939 hvor man første gang opdagede disse mystiske aftegninger har forskere arbejdet på stedet for at finde frem til deres oprindelse.


For at se linjerne rigtigt må man op i luften. Vi var oppe i en lille 6-personers cesna-flyver sammen med nogle irere, en skotte og ikke mindst piloten Raul som dygtigt viste os de fremmedartede motiver ved at gøre store sving i luften. Der findes mange gæt vedrørende aftegningernes oprindelse, nogle er bedre en andre, det mest kvalificerede er efter vores mening – UFO-landing, besøg fra det ydre rum (læg mærke til den glade astronaut nedenfor) – eller – som følger: Fra ca 300 f.kr til 600 e.kr. boede der i dette område et folk, som man meget nærliggende har valgt at kalde Nazca-folket, og teorien går ud på at det er dette folks forsøg på at få deres Guds opmaerksomhed, og få ham til at sende regn, at de har lavet aftegningerne. Denne aftegning forestiller en kolibri. Læg mærke til at motivet er tegnet med én streg alene

En glad hvalByen Nazca set fra luften

Efter flyveturen tog vi med på en guidet tur til en nærliggende kirkegård, hvor Nazcafolkets middelklasse er begravet. De døde blev balsameret og mumificeret i fosterstilling.
Vi besøgte også et keramikværksted som blev drevet af en familie med otte voksne børn, deres ægtefæller osv. Her viser en af søstrene os, hvordan der fremstilles keramik på værkstedet.
Til sidst på turen fik vi en introduktion til, hvordan man udvinder guld. 30 % af Nazcars befolkning arbejder i guldminerne.

Etiketter: , ,