Hos Pernille og Thomas

Velkommen til vores blog. I året 2006/2007 skal vi bo og arbejde i Arequipa, som er en by i det sydlige Peru. Her kan du læse om, hvad vi går og laver, og se billeder fra vores hverdag. Vores postadresse er: Mision Luterana de Noruega, Apartado 1387, Arequipa, Peru, South America. Du kan også skrive en mail til os på panelle@gmail.com eller altomingenting@gmail.com

lørdag, marts 31, 2007

På skolebesøg

I fredags var vi på skolebesøg med børnene fra Den Norske Skole i Peru. Skolen, som vi besøgte ligger i et at de fattigste kvartere i Arequipa og fungerer med støtte fra den katolske kirke. De fleste af børnene har tidligere været på besøg på den kristne skole Diego Thomson, men dette var en ganske anden oplevelse. Vi fik en hjertelig velkomst og blev vist rundt i nogle af skolens bare 6 klasselokaler. 2 klasser sang en sang for os og alle var meget glade for vores besøg. Her er vi på besøg hos 3. klassse. Her er det 6. klasse - skolens ældste elever, som vi besøger.I frikvarteret legede peruvianske og skandinaviske børn sammen. Mange stillede spørgsmål og var nysgerrige, mens andre var meget generte og tilbageholdne.

Da frikvarteret var slut, kiggede vi ind forbi skolens børnehave. De 5-årige børn havde siddet spændt og kigget ud af vinduerne, på de mærkelige mennesker, som var kommet på besøg. De fleste af børnene havde formentlig aldrig set hvide mennesker. Deres lærer fortalte os, at de havde troet at vi var prinser og prinsesser - eventyrbøgerne om lykkelige kongeriger handler næsten kun om blonde mennesker. For at børnene kunne forstå, at vi var ganske rigtige mennesker stillede læreren de norske og danske elever nogle spørgsmål: "Har i forældre?", "Har i nogle søskende?" og vi gik alle - både børn og voksne rundt og sagde hej til de søde små.


I børnehaven havde de haft tema om påsken.

Her er skolens rektor sammen med Rafael.




På vej hjem stoppede vi på en bakke, hvor vi kunne se det meste af Areqquipa. Her er Sara Andersen, som i denne uge, under missionærkonferrencen har været med på skolen som førskoleelev, hun skal starte i børnehaveklasse til august.



Roberto var med som chauffør og ekstralærer.

Etiketter: , , , ,