Hos Pernille og Thomas

Velkommen til vores blog. I året 2006/2007 skal vi bo og arbejde i Arequipa, som er en by i det sydlige Peru. Her kan du læse om, hvad vi går og laver, og se billeder fra vores hverdag. Vores postadresse er: Mision Luterana de Noruega, Apartado 1387, Arequipa, Peru, South America. Du kan også skrive en mail til os på panelle@gmail.com eller altomingenting@gmail.com

torsdag, september 28, 2006

Fremmed i Peru.

Som udlænding i Peru får man vældig meget opmærksomhed. Mennesker vender sig om på gaden, stopper op, peger og meget andet. Vi synes måske ikke, at vi er så forskellige fra dem, men det synes peruanerne tydeligvis. Nogle børn går helt i stå, når de ser os, står med åben mund og bare kigger.
Inden vi kom til Peru troede vi, at Thomas på grund af sin hudfarve ville falde bedre ind i mængden end jeg, men det er absolut ikke tilfældet. Mange kigger lige så meget på Thomas som på mig. Han er over et hoved højere en den gennemsnitlige peruaner, og hans ansigtstræk skiller sig meget ud. Ikke mindt tøjet får ham til at se anderledes ud.
Ofte har vi fået meget positiv opmærksomhed, der ermennesker der byder os velkommen og smiler venligt. Nogle forsøger at sige de få ord, som de kan på engelsk - de gør hvad de kan for at få os til at føle os hjemme, og det er vi glade for.
Men det kan godt virke lidt ubehageligt med al den opmærksomhed. Nogle mennesker glor helt uhæmmet, og det kan godt blive for meget. Vi har oplevet børn gå efter os og sige "money, money".