Hos Pernille og Thomas

Velkommen til vores blog. I året 2006/2007 skal vi bo og arbejde i Arequipa, som er en by i det sydlige Peru. Her kan du læse om, hvad vi går og laver, og se billeder fra vores hverdag. Vores postadresse er: Mision Luterana de Noruega, Apartado 1387, Arequipa, Peru, South America. Du kan også skrive en mail til os på panelle@gmail.com eller altomingenting@gmail.com

søndag, september 24, 2006

15 års fødselsdag

Lørdag d. 23 septemper var vi til 15 års fødselsdag i en kirke her i Arequipa. Det var en pige, som hedder Rina der fyldte 15. Den 15 års fødselsdag bliver her fejret med pomp og pragt, og ligner på flere måder den måde vi fejre konfirmation på i Danmark. Dette var en overraskelsesfest for Rina. Det var noget tid siden, at hun var fyldt 15, men da hendes familie er meget fattig, var hun ikke blevet fejret. De unge i kirken havde derfor arrangeret og betalt for denne fest.
Rina lignede en brud. Da hun kom ind i kirken, gik to små piger foran hende og kastede rosenblade på gulvet. Hun skulle danse en form for vals med en dreng, hun var hele aftenen hovedperson, alt handlede om hende. Der blev holdt mange taler. Rektor på skolen, en lærer, hendes mor og mange af hendes venner og veninder holdt små taler. Der var ikke meget familie med til festen, så vidt vi forstod, var der kun hendes mor og en kusine.
Det var en rigtig festlig aften, men meget af tiden går med at vente. Her er det ikke som i Danmark, man lægger ikke så meget vægt på maden, men leger i stedet lege og synger sange. Her danser Rina, hun så meget nervøs ud og smilede slet ikke. En dansegruppe fra kirken dansede for Rina. Koreografien var lavet specielt til hende. De var rigtig dygtige, specielt drengene.
Et vigtigt element i festens program af kagen. Selvom den så kunstig ud, så var den helt virkelig! Kagen blev spist til allersidst.