Hos Pernille og Thomas

Velkommen til vores blog. I året 2006/2007 skal vi bo og arbejde i Arequipa, som er en by i det sydlige Peru. Her kan du læse om, hvad vi går og laver, og se billeder fra vores hverdag. Vores postadresse er: Mision Luterana de Noruega, Apartado 1387, Arequipa, Peru, South America. Du kan også skrive en mail til os på panelle@gmail.com eller altomingenting@gmail.com

onsdag, november 01, 2006

Santa Catalina Klosteret

Mandag d. 30. oktober besøgte vi et næsten 500 år gammelt kloster, som ligger her i Arequipa: Santa Catalina Klosteret. En aflukket del af klosteret er stadig i brug. Klosteret ligger som en by i byen, det fylder flere boligblokke og er bygget i nogle omgange, over flere århundreder.


Her ses et af de mange værelser vi så. Her boede bare en nonne, med to værelser til rådighed - fine forhold.
Nonnerne boede i isolation og dette var samtalerummet. Her kunne de igennem dobbelte trægitrer tale med verden udenfor. Nutidens Catalina-nonner lever også isoleret fra omverdenen.
Klosterets bygninger er malet i meget stærke kontrastfarver. Mellem bygningerne er der små gårde med træer og blomster.

Fra en terasse kunne man vi kigge ud over Arequipa. Det der stikker op over byen i det fjerne er en palme. Dette er klosterets store køkken. Der er mange små køkkener rundt om på klosteret i nærheden af nonnernes værelser. I alle rum uden almindelige vinduer er der, som her, ovenlysvinduer.En af klosterets nonner er for sin eksemplariske opførsel blevet gjort til helgeninde. I klosteret var der et kapel, hvor man kunne bede til hende.
I klosterets galleri var der mange malerier, bla. dette af Jomfru Marias kroning. Her er Jesu mor i centrum og Jesus og Gud bipersoner.