Hos Pernille og Thomas

Velkommen til vores blog. I året 2006/2007 skal vi bo og arbejde i Arequipa, som er en by i det sydlige Peru. Her kan du læse om, hvad vi går og laver, og se billeder fra vores hverdag. Vores postadresse er: Mision Luterana de Noruega, Apartado 1387, Arequipa, Peru, South America. Du kan også skrive en mail til os på panelle@gmail.com eller altomingenting@gmail.com

lørdag, november 25, 2006

Sacsayhuamán

Mandag den 20 november om morgenen kørte skolebussen afsted på nye eventyr - lejrskole på den danske skole i Cusco. Efter at have tilbragt omtrent ti timer pakket sammen i den lille bus, blev vi budt velkommen hos Anja og Bjarne og Skindhøj, hvor vi fik aftensmad. Vi inkvarterede os på skolen og dermed var mandag gået.
Tirsdag begyndte med en norsk historietime om inkaerne, hvor børnene fra Arequipa lavede små rollespil. Derefter fulgte dansk information om dagens udflugtsmål: Sacsayhuamán.
Børnene lyttede tålmodigt. Fra venstre: Arvid Steffensen, Asbjørn Steffensen, Magnus Hamre, Christer Herrigsted, Håkon Hamre.
Efter morgensamlingen besøgte vi det gamle inkatempel, Sacsayhuamán. Det ligger ovenfor Cuzco. Spanierne kaldte stedet et fort, men det var nok i virkeligheden et religiøst tempel, som inkaerne byggede til solens tilbedelse. I dette spændende tempelkompleks ser man nogle af de største sten, som inkaerne sammenføjede med millimeters nøjagtighed. På billedet ses fra venstre: Amalie Monson, Rebeca Andersen, Freja Skindhøj, Arvid Steffensen, Håkon Hamre, Daniel Andersen, Christer Herigstad, Marcus Skindhøj, Asbjørn Steffensen og Magnus Hamre.
De gamle inkaer kaldte Cuzco for pumabyen, fordi den har form som en puma Sacsayhuamán var pumaens hoved. I byen er der 22 zizagede mure, som skulle forestille at være pumaens tænder. Thomas og Pernille Kristensen ved pumaens tænder.Ved Sacsayhuamán findes nogle naturlige ritchebaner, hvor turister, skoleklasser mm. tager sig en tur ned af. Det går stærkt og man kan ikke tage fra med hænderne for klippen er hård. Det var en sjov oplevelse for både børn og voksne. Christer Herigstad.
Rebeca Andersen og Amalie Monson.
Thomas vovede sig også en tur nedad.
Beathe Banda bevægede sig ned af med en halsbrækkende hastighed - eller...
Plaza de Armas i Cusco er omgivet af kirker og gamle huse med balkoner. I Cusco skal alle husene have tegltag, hvis en husejer ikke lever op til dette krav, får han en bøde.Ovenfor Cusco står en stor statue, som forestiller Jesus. Statuen kaldes Cristo Blanco - Hvide Krsitus. Statuen står med åbne arme og favner hele byen.