Hos Pernille og Thomas

Velkommen til vores blog. I året 2006/2007 skal vi bo og arbejde i Arequipa, som er en by i det sydlige Peru. Her kan du læse om, hvad vi går og laver, og se billeder fra vores hverdag. Vores postadresse er: Mision Luterana de Noruega, Apartado 1387, Arequipa, Peru, South America. Du kan også skrive en mail til os på panelle@gmail.com eller altomingenting@gmail.com

søndag, november 26, 2006

Pisac

Onsdag i vores Cusco-uge besøgte vi Den Hellige Dal og Pisac. Den Hellige Dal er mere frodigt end noget vi fra Arequipa havde set i flere måneder. Man siger at grønt er godt for øjnene - vi blev i hvert fald glade for at se andet end tørt ørkensand og kunstvandede parker. På vejen til Pisac mødte vi nogle mænd der var ved at fælde nogle syge eukalyptus-træer.
Langs vejen voksede blomstrende kaktusser. Børnene syntes det var spændende at undersøge, om kaktusser virkelig stikker.I Pisac spiste vi frokost hos den lokale bager. Han havde begt nogle lækre pizza- brød med ost, løg, tomat og oregano.Den lille plaza i byen er altid fyldt med boder. Markedet i Pisac er kendt vidt og bredt fordi det er så stort. Midt på plazaen vokser et enormt, ældgammelt træ.Ovenfor byen ligger nogle gamle velbevarede inkaruiner, som vi gik op og så. Det var en spændende tur.
Inkaerne udnyttede de stejle bjergsider til landbrug vej at bygge terasser og derved få plane marker, som var lettere at dyrke. Der er trapper imellem alle terasserne.

Det var et smukt syn - de små huse og de lange terasser imellem de høje bjerge. Når man sidder her i dalen kan man godt forstå, hvorfor inkaerne tilbad bjergene.
Arvid Steffensen og Håkon Hamre i bussen på vej hjem fra Pisac

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Wauw

15:01  
Anonymous Anonym said...

Ja, der er vist ikke meget andet at sige end: "Wauw" -
mum

17:09  

Send en kommentar

<< Home