Hos Pernille og Thomas

Velkommen til vores blog. I året 2006/2007 skal vi bo og arbejde i Arequipa, som er en by i det sydlige Peru. Her kan du læse om, hvad vi går og laver, og se billeder fra vores hverdag. Vores postadresse er: Mision Luterana de Noruega, Apartado 1387, Arequipa, Peru, South America. Du kan også skrive en mail til os på panelle@gmail.com eller altomingenting@gmail.com

tirsdag, januar 09, 2007

Peninsula Valdès

Tirsdag d. 9 januar begyndte vores store patagoniske natureventyr. Vi tog pa en guided tur til det store naturreservat Peninsula Valdés, det er halvoeen, som vores guide peger paa nedenfor. Paa blot en dag korte vi mere end 500 kilometer. Paa vores tur saa vi guanacoer, som er en af kamelens sydamerikanske faetre (sammen med bla. lamaen, alpackaen) og nogle skaegge strudselignende vaesner...Foerste stop paa vores tur var Punta Norte, en stor soeloevakoloni. Denne tid af aaret er tid for baade foedsel og undfangelse af smaa nuttede soeloever, saa der var virkelig gang i den. Der var en broelen og skubben uden lige. Saa snart en hun havde fodt sin unge blev hun centrum for ikke blot hannernes opmaerksomhed, men ogsaa fuglenes - fuglene kommer for at spise moderkagen og drikke det varme blod. Dette ses paa billedet nedenfor. Her ses en anden soeloevekoloni ud for Puerta Piramides. Her kan man udenfor vores ferie se hvaler - men det maa blive en anden gang.

Naeste stop paa vores tur var en soeelefantkoloni. Soeelefanterne var Thomas' ynglingsdyr, de foretog faktisk slet intet. De laa og sov i solen, og da de blev vaekket af de kolde boelger, muffede de sig lidt langere op paa stranden. Efter et par muf, som lader dem bevaege sig en halv meter, maa de tage en pause for at faa pusten igen.

Den han man se paa billedet er en lille han , den er kun omkring halvanden meter. Det var den stoeste han vi saa. De store hanner er op til 6 meter og vejer 5 ton!